Helsinki 2017

Asuntovaunulla matkustelu on jäänyt meillä viime vuosina melko vähälle, mutta tänä kesänä kävimme muutaman päivän reissun Rastilassa Helsingissä, josta käsin tutustuimme pääkaupunki -seutuun. Kohteina olivat Heureka, Linnanmäki, Korkeasaari ja Suomenlinna. Luonnollisesti myös Helsingin keskustassa tuli hieman käveltyä.
Sää oli melko hyvä ja vesisateet sattuivat niin, ettei niistä ollut haittaa. Aurinkoa riitti kuitenkin hyvin, eikä kertaakaan tarvinnut kastua.

Ensimmäinen päivä meni lähinnä matkustelussa ja tuona päivänä emme tehneet muuta kuin tutustuttiin hieman leirintäalueeseen. Seuraavana aamuna satoi vettä, joten päätimme suunnata Heurekaan. Sieltä pois tullessa sää olikin jo kirkastunut ja ajoimme vielä samana päivänä Linnanmäelle. Vuoristorata oli oma suosikkini ja siinä tulikin käytyä kahteen otteeseen.

Kolmantena päivänä oli vuorossa metroajelu keskustaan. Rastilan metroasema sijaitsee aivan leirintäalueen vieressä, joten siitä on todella näppärä lähteä kaupunkiin. Päivän lippukin maksoi vain 9€ ja sillä pääsi jopa Suomenlinnaan, joten halpaa on liikkuminen Helsingissä.

Jäimme metrosta rautatieasemalla ja kävelimme Esplanadin puiston läpi kauppatorille, josta jatkoimme lautalla kohti Korkeasaarta. Siellä vierähti muutama tunti oikein mukavasti ja asia oli juuri niin kuin vanhassa lasten laulussa sanotaan, "jaloissa tuntee, että on käyty".

 

Palasimme lautalla takaisin Kauppatorille, josta hyppäsimme suoraan Suomenlinnaan menevään lauttaan. Suomenlinna sitten yllättikin laajuudellaan. Minulla ei esimerkiksi ollut mitään aavistusta siitä, että siellä olisi niin paljon rakennuksia. Kuvittelin, että kyseessä on pelkästään linnoitus saaressa. Näin tietämätön sitä näköjään voi olla "lähiseudun" asioista.

Näistä muutamasta päivästä jäi oikein mukavat muistot ja varmasti tulemme toistekin vierailemaan Helsingissä. Luonnollisesti tein myös pienen videon reissusta: