Matkailuauto Saksasta

Tammikuussa 2016 kävimme kaverini Tomin kanssa ostamassa matkailuauton Saksasta. Kaikki ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja joitakin yllättäviäkin käänteitä matkalla sattui. Myyjä, jonka kanssa kaupat oli sovittu, ei koskaan ilmaantunut paikalle eikä vastannut enää puhelimeen. Eipä siinä auttanut muu kuin mennä nettiin katselemaan uusia vaihtoehtoja. Päivä menikin nettiä selaillessa ja viimein sopiva auto löytyi. Se oli kuitenkin hieman kalliimpi, kuin mihin oli varauduttu, joten automaatilla sai nostella seteleitä lisää lompakkoon. Melkoisen jännää oli muuten kävellä öisen Kölnin katuja melkoinen tukko rahaa taskussa.
Koska olimme varautuneet ostamaan yksityiseltä, oli meillä oltava rahat käteisenä. Pankkisiirroissa on edelleen muutaman päivän viive, joten tämä on usein erittäin vaikea vaihtoehto järjestää.

Kaupat saatiin tehtyä ja rekisterikilvet hankittua, mutta sitten edessä oli sellainen yllätys, että jostakin syystä Finnlinesin laiva ei lähtenytkään poikkeuksellisesti sinä päivänä ja meillä oli edessä yön yli ajo Ruotsin läpi kesärenkailla. Tuolloin oli siis Tammikuu ja täysi talvi. Ajaminen yön pimeydessä, paikoin melko jäisellä tiellä, jännitti jonkin verran, mutta yllättävän hyvin renkaat pitivät. Tukholmasta Turkuun lähtevään laivaan kerettiin nippa nappa ja kaikki näytti hyvältä kunnes 100km ennen kotia auto työnsi öljyt pihalle ja matka loppui siihen sillä erää.

Vaikka video päättyy oletukseen, ettei moottoriin tullut vaurioita, oli todellisuudessa lopputulema se, että autoon tuli tehtaalta täysin uusi moottori ja hyvä näin. Eipä tarvitse miettiä, jäikö jotain piileviä vaurioita.

Sunlight hoiti homman kiitettävästi vaikka meitä hieman jännitti, että kuinkahan nämä takuuasiat järjestyy.