Amerikka mielessä

Tämä päivä on mennyt pyöritellessä tulevaa kesää mielessä. Sen verran asioita sain pelkän mietiskelyn lisäksi etenemään, että varasin leiripaikan ensimmäiseksi yöksi Yosemiten -kansallispuiston läheisyydestä. Tai toinen yöhän se varsinaisesti on, sillä ensimmäinen on vietettävä hotellissa. Näin sanoo vuokraamon säännöt. Joka tapauksessa nyt on siis päätettynä ainakin se, mihin suuntaan keula kääntyy San Franciscosta. Alkupäiviä pidemmälle ei kuitenkaan ole edes tarkoitus ennakkoon reittiä suunnitella. Mennään minne mennään ja silloin kun huvittaa. Se kiire meinaa niin helposti hiipiä mukaan matkalle ja muutenkin on tosi vaikeaa suunnitella ennakkoon aikatauluja. Välillä matka saattaa taittua nopeastikin ja välillä taas aikaa kuluu tuplasti suunniteltuun verrattuna. Joku paikka voikin olla yllättäen sellainen, jossa haluaa olla pitempään ja joku toinen taas sellainen, josta haluaa jatkaa matkaa nopeasti.

Video leirintäalueen esittelyvideo.

Tällä hetkellä tilanne on siis se, että lennot, matkailuauto, hotelli ja leiripaikka on varattuna. Hieman myös katselin pientä päivävaellusta Yosemiten kansallispuiston laidalla olevalle Mount Danalle. Korkeutta sillä olisi 3 981 m, mikä tekee siitä puiston toiseksi korkeimman huipun. Reitin lähtöpiste on kuitenkin niin korkealla, että nousua ei tule kuin noin kilometri ja uskoisin sen olevan melko helposti saavutettavissa. Koskaan en kuitenkaan ole jalkapelissä ollut lähellekään noin korkealla, joten kiinnostaa kokea, kuinka korkeus vaikuttaa olotilaan.

Reitin lähtöpiste vasemmalla olevan järven alapuolelta ja huippu oikeassa ylälaidassa.


© 2017 Petteri Vähäkangas